top of page
Bilyana Savova

Моят IKIGAI / Станислава Павлова за 8for8



Здравей, Биляна

Връщам се към деня 07.07.2022. Денят на 8for8. Групата се събираше, а моето сърце тръпнеше в очакване. Изпитвах неописуемо вълнение… Очаквах я тази среща с цялата си същност.

Вписах се много бързо в уюта, който създаде, сякаш с вълшебна пръчка се завихри една фина енергия и всичко стана тихо. Толкова тихо, че усещах и чувах, в какво бясно препускане бяха мислите ми.


Историята, която ме доведе до този ден, започна преди 7 години, изпращайки ме на 3300 км от дома. Там, вместо да търся своето притихване, се сблъсках с влака стрела на моят живот, който често споделям - загубих се, за да се намеря! Завръщането ми в България сега е с мисия и точно ти бе човекът, който ми настрои толкова фино струните, че когато излязох от залата след тези 8 часа, усещах яснотата, спокойствието и баланса, за които все не намирах време.


Моят ikigai, ме доведе до теб, за да ме поведеш, за да притихна. Поведе ме по пътя към непознатото мое Аз. Опитвах се през цялото време да координирам тялото си, осъзнавайки, че е извън баланс. Избрах да се отпусна в процеса, през който ни водеше и всичко започна да се случва някак с лекота. Тази толкова клиширана лекота, за която всички говорят, аз усетих в пълния й блясък и красота. Знаех, че ти си моят водач и това ми бе достатъчно, за да изживея пълноценно осемте часа само за мен. Толкова е хубаво да останеш насаме със себе си и да чуеш всичките си бръмбари в главата…

Сега замлъквам все по-често, за да чуя себе си и моето тяло. Моят ikigai.

Днес е 24.07.2022г, продължавай да променяш животи...

Благодаря ти!


Бъди!


Станислава Павлова - ikigai

679 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички

Comments


bottom of page