top of page

Писмото, което никога не получих от майка си / Пламен Горанов за Plan to Be #14



Забравете всичко което сте видели или чули, забравете и емоциите вследствие на това, защото понякога най-умелият лъжец сме самите ние.

Забравете главните букви в текста на вашия живот, защото важното се крие в малкия шрифт. Забравете и главните герои във вътрешния си маскен бал, защото в тази пиеса е важен само този, който държи перото.


Запомнете - важен е отпечатъкът върху душата, а органите, с които възприемаме света, са само инструменти, с които душата се ориентира кое е най-доброто за нас.

И ако там някъде по пътя тялото започне да се противи, аз ви обещавам, че ще обикнете болката, но само ако проумеете, че от артикулация със звук боли повече от всеки шамар, ако проумеете, че докато боли първо кърви, а след това зараства, докато не остане само белег. Така е и с душата.


И накрая ви каня да помахате на последния залез, с който ще си отидат всички изгубени възможности. . . с усмивка погледнете изгрева носещ вашите неоткрити обещания и тогава, може би, ще успеете да се доближите до това какво е ПЛАН ДА БЪДА за мен.

Всички бъдещи участници в ПЛАН ДА БЪДА дружелюбно ви съветвам да отидете възможно най-празни и без никакви очаквания, вземете си само ДОВЕРИЕ с вас, за да имате повече място в кошницата, защото ще има какво да сложите в нея. На тези, които вече сте били част от ПЛАН ДА БЪДА, казвам: здравейте, сродни души! За мен е чест да бъда част от това семейство!“


И накрая искам да споделя с всички вас едно писмо, прекалено лично. Писмото, което никога не получих от майка си. Физическото й тяло никога не опита да седне да го напише, макар да е още тук на земята, но душата й намери друг начин, точно сега когато си мислех, че съм забравил и навярно сега, защото най-много имам нужда.




Мамо, 

СЪЖАЛЯВАМ

МОЛЯ ПРОСТИ МИ

ОБИЧАМ ТЕ

БЛАГОДАРЯ


Пламен


П.С. 

Огромни благодарности на онези хора, които знаят как да лекуват стари рани!


Последни публикации

Виж всички
bottom of page