top of page

Творчески психо-динамични практики

Актуализирано: 30.01.2021 г.



Plan to be book and colored pencils

Груповите психоаналитични и психо-динамични практики имат за цел да развиват вътрешния свят, емоционално разбиране и опит на участниците, помагайки им да осъзнаят личния си потенциал и сила. Работата в група подкрепя и способността за гледане в перспектива, поемането на отговорност, пътя към самостоятелност и зрялост. Собственият креативен потенциал се разширява и то не толкова заради използването на художествени изразни средства, а заради осъзнаването и осветляването на вътрешната ни лична сцена.

За успешното завършване на практиките от огромно значение е пълното доверие в процеса, пускането на вътрешния контрол, отварянето на съзнанието за нова перспектива, промяна, учене. И в този контекст – смелостта носи дълбоко удовлетворение.

Важно е да отбележим, че практиките не са само преживяване, капсулирано във времето и оставящо ни приятен спомен. Спортната психология и други съвременни методи предлагат много практични и прости техники, които стига да бъдат прилагани с постоянство, предизвикват явни промени в нагласата ни към действителността. А това от своя страна ни помага да живеем с повече лекота и да присъстваме осъзнато в моментите на живота.

Трансформацията или тихата промяна, които ще усетите или прозрете по време на програмата Plan to Be, биха могли да останат с вас завинаги. Това ще бъде и основна цел на работата ни – интеграция на преживяното и наученото, и запазване на духовната ни същност в ежедневието.

Лилия София Попганчева,

Групов аналитик, умствен треньор, обучавана в психодраматични техники, групова анализа и енергийна психология


70 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички
bottom of page