top of page
8for8_teen.png

Участници: 20

Продължителност: 6 часа

Как: На живо

shutterstock_2170756605.png

продължителност 6 часа

интензитет на провеждане 1 път в месеца / всяка последна събота

водещ Биляна Савова

 

Не е лесно да си тийнейджър.

Помните ли?

Помните ли как ни се сменяше настроението, как се чувствахме разочаровани от родителите си, от досадните учители, от изпитите, неприятните съученици и постоянната борба да се впишем.

 

А осъжданията: „Не съм красива.“, „Не съм умен“, „Дебел съм.“, „Защо имам пъпка на носа?“, „Никой не ме разбира.“, „За нищо не ставам“ и т.н. Но ако се замислим и се понаблюдаваме малко ще видим, че и ние имаме такива мисли в главите си. Ние, хората, които сме родители, учители, ролеви модели на тези млади същества.

Начинът, по който работи мозъкът ни в годините между 11 и 19 е много по-интензивен от този, по който работят нашите, на възрастните или на по-малките деца. В този период мозъкът се развива така, че да подготви младите хора за отдалечаване от родителите и дома. Така, че не тийновете са виновни, а природата, която така ни е устроила.

 

За съжаление, осъзнавате го или не, в момента младите хора са с много лабилно психично здраве. Тревожностите и депресиите са вече нещо нормално сред тях, а тези състояния са само на една стъпка от болести на тялото. Предпоставки за това има много, но светът е това, което е и той няма да се промени. Но ние можем. Те също могат.

 

Осъзнатостта може много да помогне в това.

  • Да тренират ума си на внимание, което да ги закотвя в настоящия момент.

  • Да изграждат уменията да се свързват със сетивата и емоциите си и по този начин да усетят кое, как и до колко зависи от тях ще им помогне да бъдат по-добри.

  • Да бъдат благородни и човеколюбиви.

  • Да бъдат спокойни и да се радват на живота.

  • Да бъдат смели и уверени.

  • Да открият дарбите си и да ги развият.

  • И разбира се – да бъдат отговорни към себе си, постъпките си, другите и света.

 

Осъзнатите родители дават на децата си най-важното - разбирането им за тях самите! Само така можем да бъдем спокойни за бъдещето им. С ритмични, веднъж в месеца, оттегляния в 6-часовата програма 8for8TEEN, те ще започнат да се чувстват истински здрави и щастливи. Ще бъдат уверени и смели. Ще бъдат вдъхновени и мотивирани. Ще се откъснат за малко от обичайните си занимания.
 

Еднодневната програма 8for8TEEN се провежда всяка последна събота от месеца (от октомври 2023 до май 2024). Програмата включва различни практики за медитация, визуализация и осъзнаване, адаптирани за младите хора. Техники за успокоение на ума, намаляване на стреса, повишаване на концентрацията.

 

Предназначена е за деца на възраст от 11 - 19 г.

 

Програмата до този момент е провела 12 издания.

През нея са минали над 150 деца, от които 40% са били във формата с абонамент. Вижте повече >

 

ЦЕНИ

цена 173 лв – еднократно

Тук можете да застраховате вашето участие

bottom of page