top of page
me_woman.jpg

МЕДИТАЦИЯ с ГОНГ

Седнете на пода върху възглавница за медитация или друга поставка под таза, с протегнати напред крака. Под таза обезателно трябва да има опора, за да може той и краката да се намират в две близки една до друга, но леко разминаващи се равнини. Така седалищните кости, а не опашката, поемат тежестта на тялото и гръбнакът съвсем естествено се изправя. Силите на гравитацията започват да се разпределят по-нежно в тялото и да ни мъчат по-малко. Почувствайте опората на двете седалищни кости. Свийте единия крак към основата на таза, после свийте другия до него. Изтеглете колоната на гръбнака нагоре, през върха на главата.

 

Проследете няколко естествени дъха. След началния гонг останете неподвижни 5, 10 или 20 минути (изберете си един от вариантите в предложените аудиофайлове) като единствено и само наблюдавате дъха си.

Започнете с най-краткия вариант и го правете всеки ден по едно и също време. В началото вероятно няма да ви е лесно, но постепенно, с всекидневната практика и напредването в медитацията, тялото и умът от немирни и проблематични деца, ще се превърнат в близки приятели и верни партньори за цял живот. Тялото ще укрепне, здравето ще е стабилно, сънят ще стане по-кратък, но дълбок и регенериращ.

Silent meditation / 5 minБиляна Савова
00:00 / 05:29
Silent meditation / 10 minБиляна Савова
00:00 / 10:29
Silent meditation / 20 minБиляна Савова
00:00 / 19:25
bottom of page