top of page

ТРАТАКА - практиката, която ни показва най-важното...

Актуализирано: 3.11.2021 г.

...че когато спрем да преследваме нещо и се успокоим и центрираме, "нещото" само идва при нас

Вече знаете, че един от любимите ни продукти в нашия онлайн магазин – шапката за медитация, носи името TRATAKA. Тя е създадена за да постигнете по-лесно и бързо състоянието на спокойно съзнание по време на медитативни практики, а ето как се роди идеята за нея – разказва Билана Савова:

“В моментите, в които сядах или лягах да медитирам, често имах нужда нещо външно да успокои ума ми. Да обгърне главата ми, да заглуши светлината. Така в практиките си нахлупвах до под очите една стара памучна шапка и… някак ставаше по-лесно. Установих, че когато шапката е по-тясна и има леко пристягане на скалпа, цялостното усещане е още по-успокояващо, все едно съм сама “у дома”, под защитно покривче. А когато използвах шапката по време на практиката Тратака, във времето със затворени очи яркостта, продължителността и концентрацията на визуализацията на пламъка бяха много по-силни и устойчиви. Точно по време на тази медитативна практика реших да развия идеята за специалната шапка с името TRATAKA.”


Но какво означава тази практика, как работи, кой може да практикува и какви са ползите от Тратака? >>>>> вижте цялата статия ТУК


шапка TRATAKA можете да закупите ТУК

181 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички

Comentarios


bottom of page