top of page

ВРЕМЕ ЗА ПРЕГРЪДКА НА ДУШАТА / Силвия Петкова за 8for8

Updated: Jun 14, 20228 часа.

8... числото на безкрайността! Тихо.

8 часа подарени на душата ми.

На онова вътре в мен, към което ежедневието и рутината рядко позволяват да се обърне внимание.


Въпросът единствено е, точно в кое емоционално състояние ще попаднеш на това изключително събитие. При мен се случи в доста особен момент и то неочаквано - от днес за утре, без никаква духовна подготовка или нагласа.

Мълчах с изключително удоволствие и се опитвах да чуя себе си, интуицията си, чувствата си. Визуализациите не ми се получаваха, защото според мен прекалено много се концентрирах върху “правилността на нещата”... Разумът не се изключи, поне до обяд - бях наистина рационална и по спортистки концентрирана и дисциплинирана.

След поредна практика Биляна ни пусна една мантра. На втория такт от мен като вода започнаха да извират сълзи... някъде от много дълбоко и със сигурност неосъзнато! Плаках около 10 минути. Тихо! Много тихо, за да не попреча на останалите участници, поредният самоконтрол от моя страна...

Но не разбрах защо плачех. И това е най-красивото, днес, няколко седмици по-късно. Ако не бяхме направили почивка, най-вероятно щях да продължа да плача до края на 8-ия час. Но това бяха от онези сълзи - блажените, лечебните, извиращи от свръхдълбините на душата. Не искам да ги цапам с ума си и да ги анализирам! Знам само, че искам отново да бъда там, с Биляна, когато съм в по-различно емоционално състояние.