top of page
I_AM_logo_white.png

...предай нататък

СТЕНАТА НА ВДЪХНОВЕНИЕТО 

#5 епизод

Аз съм благодарна 

 

Да бъдеш благодарен. Да приемам нещата, които не мога да променя. И да имам силата да променям това, което зависи от мен.

#4 епизод

През какво минава свободата на Жоро Тошев 

 

Как младият, отчужден Георги Тошев намира изход от една сложна житейска ситуация и как самотното му, няколкодневно оттегляне от живота му дава най-важният урок по живеене.

#3 епизод

Африканското вдъхновение на Ива Дойчинова 

 

Къде Ива Дойчинова чува изречението "Вие имате часовници, ние имаме време"? И кои са хората, които и дават един от най-важните уроци по живеене? 

#2 епизод

Биляна Савова и нейното много специално вдъхновение 

 

*** Разказвам тази далечна история (аз, Биляна), защото съм провокирана от нещо, случващо ми се в последните дни. Не, не е това, че сега някак всички са в сюжет свързан с изолация и страхове, а защото осъзнах смисъла на красивата дълбочина на една човешка връзка. Между две същества. Две женски души. Но да започна отначало… ВИЖ целия текст

#1 епизод

Калина Радичева и нейното парченце вдъхновение от далечната 1984-та

 

В годините на моето трудно юношество, напълно изгубена  в дебрите на собствената ми природа, в живота ми се появи моя учител по български език и литература Цако Бочев. Той беше един от онези редки таланти, носещи призванието на Учителя с великолепието на доспехи, със сиянието на посветените свише духовни водачи. Какъвто и да е предметът, който такива учители преподават, те ни учат на първо място да разпознаваме верния път. Днес, много години по-късно, виждам, чувствам и знам, че веднъж разпознат, верният път не може да не бъде следван. Следването на верния път означава радост, свобода, усещане за вечност и единение със сюблимния замисъл на сътворението... ВИЖ целия текст

bottom of page